© Created by SF COMPUTERS - Media Department  @ 2008 - 2017 @ Scoala Gimnaziala Podari Powered by SCOALA PODARI

Institutie de prestigiu a invatamantului doljean, Scoala Gimnaziala Podari si-a deschis portile la 15 septembrie 1971, ca  primul si cel mai mare lacas de cultura de pe raza comunei Podari. Aici au pasit primele generatii de copii care lasasera în urma ulitele satului, insotiti de parinti si asteptati de un grup de dascali inimosi.


 

Construita in stil modern al arhitecturii pe verticala, inca de la inceputuri, unitatea scolara avea sa devina  prestigios simbol de cultura si civilizatie al judetului, între anii 1982-1991, scoala a functionat cu clase I-X, cu efective anuale  de 50 elevi, cu program în doua ture. Desi populatia scolara a oscilat ca numar în functie de migratiile parintilor, scoala noastra a ramas pâna în prezent cu un efectiv de  de elevi.


 

In spiritul acestei traditii ambitioase în procesul educativ colectivul profesoral în numar de 42 cadre didactice, îsi fac datoria cu profesionalismul specific oamenilor de la catedra, pentru a  modela caractere care sa sfideze timpul si sa razbata singur în viata.

        

Scoala Gimnaziala Podari dispune la ora ac­tuala de 25 sali de clasa, 4 laboratoare moderne (fizica, chimie, biologie,  informatica), multe sali specializate pe diverse discipline, 1 sala de sport, dotate cu aparatura necesara prin  sponzorizari si donatii ale parintilor, biblioteca cu apro volume..

    

Dupa anii 90, obiectivul de baza al conducerii scolii si al corpului profesoral a fost implementarea Reformei invatamantului preuniversitar, astfel s-au introdus cu succes noul Curriculum National cu trunchi comun si CDS-uri si manuale alternative. Cadrele didactice, atat de la invatamantul primar cat si de la cel  gimnazial manifesta permanent dorinta de formare continua pe linie profesioanla, stiintifica si metodica, editeaza lucrari stiintifice, auxiliare didactice, reviste, caiete metodice si alte auxiliare.

        

 

Colectivul profesoral si elevii sunt prezente obisnuite la manifestarile stiintifice si culturale judetene, interjudetene si nationale.

        

Prin oferta educationala a scolii încercam sa raspundem comenzii sociale, comunitatii locale, oferind astfel elevilor pachete de optionale diverse :

- limbile engleza  - clasele l si a ll-a,

- educatie rutiera,

- educatie pentru sanatate, s.a.


Pe perioada vacantei de vara intentionam sa oferim elevilor cursuri de

- gimnastica,  

- atletism,

- handbal,

- tenis de masa,

- initiere în utilizarea calculatorului,

- competitii  sportive.


De asemenea se vor organiza cenacluri literare, seri de poezie în colaborare cu biblioteca scolii si alte activitati.

ISTORICUL SCOLII PODARI